PUEDE PONERSE EN CONTACTO CON NOSOTROS POR CORREO ELECTRÓNICO Y TELÉFONO

ES
| ES
| FR
| EL

Onze Actualiteiten

Nueva incorporación: Lisan Hutten

20 de junio de 2021

Interview met Lisan Hutten

Lisan werkt sinds februari 2021 als stagiaire corporate finance bij JBR. Dit was haar eerste stap in het werkende leven en inmiddels is ze doorgegroeid tot werkstudent. Momenteel is ze bezig met het afronden van de master Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar studieloopbaan heeft ze een half jaar in Finland gestudeerd. Hier heeft Lisan veel kennis opgedaan over bedrijfsprocessen en handel in en rondom de Oostzee.

 

¿Cómo acabaste en el JBR?

Via ‘RISK’, de studievereniging van de master Finance in Groningen, ben ik bij JBR terechtgekomen. Ik was op zoek naar een leuke en leerzame stageplek en zag in een mailtje voorbij komen dat JBR op zoek was naar een stagiair(e) corporate finance.

 

¿Cuáles son sus expectativas?

Ik ben begonnen als stagiaire bij JBR met de verwachting veel praktijkervaring op te doen met betrekking tot corporate finance. Ik werk vooral mee aan projecten in de maritieme en offshore sector, voor mij tot voor kort een onbekende wereld, maar ik kan inmiddels al in de vaktermen meepraten. Door interne trainingen heb ik de afgelopen tijd veel geleerd over het corporate finance vak. Ik verwacht de komende tijd deze kennis in de praktijk te brengen en nieuwe skills eigen te maken.

 

¿Qué le hace feliz en su trabajo?

Ik krijg energie van uitdagende opdrachten of vraagstukken! Ik merk dat ik hier veel van leer door er in teamverband aan de slag te gaan. Daarnaast geniet ik ook van de gezelligheid met de collega’s. Er wordt bij JBR hard gewerkt maar er is altijd ruimte voor een grapje en een gezellige borrel.

 

¿Cuál es su lema y por qué?

“Waar een wil is, is een weg. Ook al moet deze soms nog worden aangelegd.”

Met enthousiasme en een flinke portie doorzettingsvermogen kan je heel ver komen.

 

¿Qué hace en su tiempo libre?

Tijdens mijn stage werkte ik 36 uur in de week voor JBR en heb ik daarnaast 3 vakken aan de universiteit gevolgd. Hierbij waren de online lessen voor mij een uitkomst, waardoor ik niet naar Groningen hoefde te reizen. Op dit moment werk ik drie dagen in de week voor JBR, de andere twee dagen ben ik met mijn masterscriptie bezig. Dit doe ik op kantoor of thuis.

 

Lisan Hutten 2
Lisan Hutten

Tot slot vragen we Charlotte Zoller om een aanvulling.

Charlotte is de mentor van Lisan.

Werkt Lisan meteen mee aan projecten?

Na haar eerste week vol gezellige kennismakingsgesprekjes, praatjes bij het koffiezetapparaat en een leerzaam onboarding programma, kon Lisan gelijk meewerken aan een project voor een groot Nederlands bedrijf. De weken daarna werden de eerste trainingen, sector overleggen en project meetings al snel in haar agenda gepland! Nu Lisan goed is ingewerkt, kan ze grotendeels zelfstandig meedraaien op projecten en krijgt ze de kans om te werken aan internationale (maritieme) deals.

 

Wat leren we van Lisan?

Lisan is leergierig, assertief en gedreven; ook met een wedstrijdje Padel tegen haar collega’s is ze onverslaanbaar. Het liefst is ze lekker druk de hele dag, maar na een week hard werken, zegt ze ook geen nee tegen een drankje in de JBR bar. Haar enthousiaste en proactieve houding zorgt voor positieve, gezellige en efficiënte samenwerking binnen het team.

¿Cómo se relacionan sus estudios con su trabajo en el JBR?

 

Tijdens haar master Finance komen verschillende vakken aan bod die direct gerelateerd zijn aan Corporate Finance en dus ook theorieën behandelen die we bij JBR toepassen bij bijvoorbeeld het maken van waarderingen. Verder leert ze analytisch denken, samenwerken en presenteren; deze vaardigheden zijn heel nuttig en blijft ze ook verder ontwikkelen in het werk bij JBR.

¿Cómo funciona el programa de incorporación en el JBR?

 

Het onboarding programma bestaat uit zowel interne als externe cursussen die gegeven worden. Naast Suut hebben wij momenteel nog 4 andere nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Hierdoor hebben we voor de komende weken een intensief trainingsprogramma samengesteld, bestaande uit technische, vakinhoudelijke cursussen, gecombineerd met praktische workshops gegeven door JBR collega’s. Daarnaast krijgt elke nieuwe collega een ‘mentor’ toegewezen, als sparringpartner voor de eerste periode binnen JBR. Samen met je mentor stellen nieuwe medewerkers een 100 dagen plan; in dit plan zijn naast de diverse te volgen trainingen, de doelstellingen qua ontwikkeling opgenomen.

 

Charlotte Zoller
Charlotte Zoller